(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Bramborové knedlíky v ubrousku

Potřebné ingredience
1kg brambor, 2 vejce, 3lžičky soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce solamylu, asi 20 dkg hrubé mouky ( dle potřeby )
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout, pak nastrouháme a přidáme ost. suroviny, mouku dosypáváme dle potřeby. Vypracujeme těsto ne moc tuhé ( podsypáváme moukou nebo solamylem ) a vyválíme 2 - 3 válečky, zabalíme do ubrousků a kraje zavážeme nití. Vaříme pod poklicí dle velikosti knedlíků asi 25 - 40 minut. Nikdy se nerozvaří a nejsou oslizlé. Čím víc mouky, tím jsou hutnější a míň bramborové!! Takže s moukou opatrně. Pro začínající kuchařinky jistota povedených knedlíků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

AndrejV
(upraveno)
11. 11. 2012, 7:12


nahlásit

jajulik
(upraveno)
12. 10. 2012, 14:18



nahlásit

perluse
(upraveno)
12. 10. 2012, 13:44
Díky za bezva recept, už jsem je podle Vás dělala 2x a dneska je budu vařit zas



nahlásit

Gaabiina
(upraveno)
4. 8. 2012, 20:35
Dobrý den. Natrefila jsem na vaše bramborové knedlíky a recept mne zaujal. Chci se zeptat, jak poznáte, že jsou knedlíky hotové? Též vyplavou nahoru jako normální? Děkuji za odpověď Gábina
nahlásit

sburicova
(upraveno)
4. 8. 2012, 20:51
@Gaabiina
Dobrý den Gábi, hodím je do vařící vody a vařečkou zvednu ode dna a pak už se převalují, ale když jsou v hrnci na fest a neotáčejí se, tak je tak po 15 minutách sama otočím a vařím dál. Záleží na té velikosti, mívám tak 20-25cm dlouhé dvě šišky, tak vařím asi 30 minut a kdyby se stalo, že ho rozbalíte rozkrojíte a je uvniř ještě mazlavý, tak ty půlky šupnu na pár minut zpátky do vody už jen tak nezabalené, nic se jim nestane. Tak ať se Vám povedou, hezký večer, Stáňa
nahlásit

Gaabiina
(upraveno)
7. 8. 2012, 10:11
@sburicova
Stáňo, tak knedle se moc povedly. Nikdy jsem je tak pěkné a dobré jako od vás neměla. Děkuji vám za radu a vstřícnost. Váš receptík zakládám mezi oblíbené















nahlásit

Čmelák
(upraveno)
13. 3. 2011, 9:09
Jdu na ně
Děkuji za inspiraci.


nahlásit

cherrycake
(upraveno)
21. 10. 2010, 18:40

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
18. 10. 2010, 2:32
hm-dobré



nahlásit

brubru
(upraveno)
17. 10. 2010, 18:35
mohu se zeptat do jakých ubrousků to balíte??? děkuji vypadají krásně

nahlásit

sburicova
(upraveno)
17. 10. 2010, 19:15
@brubru
Děkuji, balím do staré utěrky, rozpůlím jednu abych měla na dva knedlíky a kraje svážu nití nebo provázkem.




nahlásit

Boban1
(upraveno)
17. 10. 2010, 15:47


nahlásit

sburicova
(upraveno)
17. 10. 2010, 18:28
@Boban1
Recept jsem dostala v začátcích od tchýně, kdy se mi knedlíky moc nevedli a říkala, že ocet tam drží barvu brambor
, tak ho tam dávám a na škodu to není, ale asi bez něj to je taky v pohodě. Dnes byli k obědu a byli báječný.







nahlásit
Agnes2712
(upraveno)
17. 10. 2010, 20:38
@sburicova
Moje teta - 83 let - dělá výborné bramborové knedlíky, ocet také dává, ale nevěděla jsem proč. Teď jsem alespoň chytřejší. Prostě stará generace věděla vždy co dělá.
nahlásit

Boban1
(upraveno)
17. 10. 2010, 19:48
@sburicova
aha, díky za odpověď
Já zase když dělám z nových brambor, tak přidám solamyl ( vše od oka
) a pak je můžu dělat celý rok, ale nemám to ze své hlavy, někde jsem to vyčetla a funguje to






nahlásit

sburicova
(upraveno)
17. 10. 2010, 23:47
@Boban1
Tak to je pravda, když jsou málo moučné brambory pomůže solamyl, ale já ho přidávám trošku do všech brambor, holt síla zvyku






nahlásit